mood : masak-memasak lagi (^__^)
Balik kerja petang tadi, ummi bersilat sekali lagi kat dapur hehe.
Maka, inilah hasilnya : Sawi Jepun Bersos Tiram haha
Mudah + cepat + jimat
Bahan-bahan yang diperlukan :
- sawi jepun, ikutlah nak banyak mana.
- 2 ulas bawang putih (dimayang)
- 1/2 labu bawang besar (dimayang)
- 1 sb minyak zaitun
- 2 sb sos tiram
- 1 sk serbuk perasa (ummi guna jenama Kohilal)
- 1/2 cawan air
Cara nak buat :
1. Celur sawi jepun di dalam air mendidih dengan sedikit garam. Angkat dan toskan
2. Tumis bawang putih dan bawang merah dengan sedikit minyak zaitun
3. Masukkan sos lada hitam dan serbuk perasa
4. Masukkan juga sedikit air, kacau hingga masak.
5. Curahkan sos tadi ke atas sawi jepun yang disusun atas pinggan
Selamat mencuba
* ummi tak letak garam.
kecur liuq..hari tu puding...kakkk inaaaa pos siniii!! T_T
ReplyDeleteAkak tetap menunggu orang jauh bertandang ke teratak kami hehehe
Delete