:: Jom Kita Berkeluarga Hingga Ke Syurga! :: Terima Kasih kerana sudi berkunjung ke Teratak Mawaddah :: Hingga Jumpa Lagi ::

Thursday, January 04, 2018

Resepi Pasta Spiral

 Alhamdulillah.
Berkesempatan nak buatkan sarapan untuk abah dan k.long sejak 1 Januari 2018.
Sebelum ni ada juga tak sempat buatkan sarapan yang heavy hihi.
Semalam buat Pasta Spiral + Chicken Egg Drop Soup.
Ahahhhh...nama sangat kerlass hihi.

Bahasa senangnya pasta dan sup ayam.
Boleh tak? Kikiki.
Tak menggunakan minyak yang banyak. Abah dan k.long suka, katanya sedap
dan kena dengan tekak melayu diorang.

Pasta Spiral

Ni cara ummi yang mudah :

Pasta Spiral (belilah jenama apa pun)
- panaskan air dalam periuk.
- bila dah mendidih masukkan sesudu minyak zaitun dan secubit garam
- masukkan pasta spiral (separuh plastik atau ikut berapa ramai orang yang nak makan haha) , dah agak lembut angkat dan toskan air. Ketepikan

Chicken Egg Drop Soup
- Dada ayam dihiris halus-halus. Ikutlah nak letak banyak mana. Ummi letak memang banyak, sedap hihi
- 2 @ 3 ulas bawang putih (tumbuk kasar atau cincang halus)
- brokoli (potong kecil-kecil) dan lobak merah (potong dadu - kecil2)
- 2 biji telur (dipukul sedikit di dalam mangkuk kecil)
- sedikit bancuhan tepung jagung (untuk memekatkan kuah)
- perencah kohilal, garam, (sedikit lada hitam ditumbuk kasar)

***********
1- Tumis bawang putih dengan minyak zaitun.
2- Masukkan air hingga separuh periuk.
3- Masukkan dada ayam, biar hingga mendidih.
4- Masukkan segala sayuran pilihan. Masukkan juga garam, perencah, lada hitam
5- Masukkan bancuhan tepung jagung tadi.
6- Last sekali masukkan telur yang dah dipukul tadi. Angkat mangkuk tinggi sikit, dan curahkan ke dalam sup.
7- Sambil tu tangan sebelah kanan sentiasa kacau sup masa kita curah telur tu 

Ok, siap.
Nikmati sup dengan pasta spiral tadi.
Nak kuah banyak, kuah sikit...terpulang.



Thursday, July 20, 2017

CLAY MASK - KUASA CLAY MENDETOX KULIT ANDA

K.Mar memang suka sangat dengan Clay Mask MJ ni.
Sebelum ni kalau beli mask, memang jarang sangat nak pakai.
Beli, tapi last-last masuk dalam tong sampah.
Okey, sila jangan ikut sikap tak baik ni kihkih.

clay-mask-kuasa-clay-mendetox-kulit-anda

Detox Clay Mask ni ada 2 jenis clay, French Green Clay dan Bentonite Clay

French Green Clay bertindak menyerap semua kotoran yang bukan je pada permukaan kulit, tetapi bawah permukaan kulit juga.
Macam magnet, kotoran akan melekat dan ditarik keluar dari kulit tau.

clay-mask-kuasa-clay-mendetox-kulit-anda

Bentonite Clay pula, bila bercampur dengan cecair, akan menghasilkan cas dan bersatu.
Maksudnya kotoran akan melekat pada mask =)
Sebab tu kalau pakai clay mask ni, pertama kali muka akan rasa sedikit gatal merenyam hehe. Bentonite clay tengah bekerja keras lah tu

Sebab tu k.mar suka sangat pakai 2x seminggu.
Rasa fresh je muka lepas pakai clay mask ni tau.

Try Clay Mask? Nak? Whatsapp k.mar ya
+6 019 728 9397


Thursday, July 13, 2017

COLLAGEN DRINK MARY JARDIN

COLLAGEN DRINK MARY JARDIN

Coming soon...
Coming soon...
Coming soon...

collagen-drink-mary-jardin

RAHSIA KINI BUKAN LAGI RAHSIA

Psst...
Ni rahsia yang k.mar nak bocorkan.
Pasni bukan lagi rahsia dah tau.

Rahsia cantik Mary Jardinians.
Selain amalkan skincare #maryjardin
Lepas ni Asta Cera-Col pula bakal jadi santapan untuk kulit yang cantik, halus, gebu dan sihat
Collagen Drink guys!!

Woww!!
Nampak tak nampak?
CEO memang suka buat surprise tau.
Dahlah pasni ada Essential Set & Lavender Rose Set lagi.

Memang #MJRebirth sungguh

Suka suka sukaaa

collagen-drink-mary-jardin

Sunday, June 11, 2017

PROMOSI SEMPENA MOOD REPUBLIK RAYA


JUN
Mood Republik kembali 🎉🎊

So, macam sebelum-sebelum ni,
kita buka pre-order untuk cod di MR
Harga memang berbaloi-baloi 😍

Kalau tak dapat cod pun,
masih boleh pre-order tau..
Tapi akan pos selepas raya ya

Cumanya....
masa sangat-sangat terhad!!
Hingga 12 Jun 2017 je tau

Kalau berkenan, boleh roger2 k.mar ya

📲 k.mar | 019 728 9397





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...