:: Jom Kita Berkeluarga Hingga Ke Syurga! :: Terima Kasih kerana sudi berkunjung ke Teratak Mawaddah :: Hingga Jumpa Lagi ::

Sunday, July 15, 2012

Maktabah Sri Mawaddah

Masih mencari rentak...untuk memanaskan kembali enjin yang telah lama tidak digunakan.
(mood berblogging kini suam-suam sahaja)

Kali ni ummi nak tunjukkan antara koleksi buku2 yang ada di Maktabah Sri Mawaddah :

 Antara koleksi novel yang ummi beli
kebanyakannya karya Ramlee Awang Murshid....ummi pasti merindui Trilogi Sunan

 buku-buku berkaitan rumahtangga

 buku-buku agama yang kebanyakannya merupakan koleksi abah

lagi....buku-buku agama

Harap maklum, ummi punya broadband maxis agak lambat macam siput je kebelakangan ni. Mood nak BW pun menurun huhu. Terima kasih kepada mereka yang singgah di teratak kami ni ye

17 comments:

  1. Rajin juga ummi baca novel ya.. byk juga koleksinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya mmg suka baca novel :) terutama karya RAM

      Delete
  2. Teringin nak wujudkan maktabah mcm na buat. Tp belum terlaksana. Buku kat rumah ni letak byk tmpt.. Tkasih bg inspirasi..

    Ps: ada juga broadband, kzefa xde.. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kak hehe

      saya guna wireless punya...maxis.

      Delete
  3. nak jugak wujudkan almari khusus utk buku kat rumah sendiri nanti. insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang nak capai dan cari buku2...ini pun belum siap sepenuhnya. Banyak lg buku belum disusun dalam almari tu

      Delete
  4. bestnya ada rumah sendiri boleh wat maktabah=) Auni pun ada maktabah sendiri ye?hehe.skg rumah sewa takleh nak beli rak lagi.huhu. ummu auni doakan ye moga2 dapat beli rumah kat kelantan.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti mama aufa boleh buat maktabah kat rumah sendiri juga :) auni punya maktabah ada dalam bilik tidur dia hehe....kalau mama aufa beli rumah kat kelantan, bolehlah auni ziarah :)

      Delete
  5. wah.... best2... cik as kat rumah pun ada jgak koleksi gini... macam best plak ada rumah sndiri... hehe. baru ni masa ngajar kat bangi, cik as ngajar anak ramlee awang murdyid tu.. baru darjah 6.:) sempat jgak jumpa RAM byk kali gak lah...:) hehe... tp xsempat tanya pasal sunan... sgt2 nak tau. just tanya anak dia je serba skit...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tu dpt jumpa RAM :) akak mmg suka sgt novel2 dia hehe

      Delete
  6. kak na kemasnyeee maktabah..kat BAi dah mcm kapal pecah dah penangan si anak teruneku tu..abes die sepahkan brg2 aya die..maktabah atas jagaan ayah..bilik rahsie merangkap bilik baju berlonggook dgn menjahit di bawah jagaan kite pun sepah tak ingat.anak terune pun suke mnjait jugak..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai lin...akak ni tak larat juga nak kemas sebenarnya. Ini kebetulan OPS Baiti Jannati baru2 ni lah hehe...lps kemas terus ambil gambar buat kenangan :)

      Delete
  7. Assalamualaikum Princess Solehah, thanks ya sudi singgah ke teratak akak...rujuk resepi Agar-Agar Oreo tu.. biasanya untuk menu yang menggunakan sukatan cawan, mestilah menggunakan cawan metrik yang telah ditetapkan, boleh didapati di kedai2 baking or pasaraya jgk...biasanya 1 set tu ada beberapa sukatan cawan ie. 1 cawan, 3/4 cawan, 1/2 cawan, 1/3 cawan, 1/4 cawan....mcm tu laaa... Kalau guna agar2 tali boleh ikut sukatan pada plastik tu je laa...xda masalah...rasanya boleh ngam dgn bahan2 lain... Harap boleh faham dan selamat mencuba ye Princess Solehah.. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumussalam k.ummi :) rasa teruja sgt bila kak ummi reply soalan saya hehe. apa pun saya dah cuba resepi tu, Chocolate Oreo Jelly dan Puding Coklat Oreo. Mmg sedap sgt2.....terima kasih kak

      Delete
  8. byk nyer koleksi buku...saya jarang membeli buku2 tapi selalu nyer kawan2 yg hadiahkan buat saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ada lagi dalam kotak yg tak disusun hehe. Saya mmg suka membaca kak

      Delete

Terima kasih. Kami sangat menghargai komen anda (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...