:: Jom Kita Berkeluarga Hingga Ke Syurga! :: Terima Kasih kerana sudi berkunjung ke Teratak Mawaddah :: Hingga Jumpa Lagi ::

Wednesday, May 16, 2012

Hilangnya Doa Seorang Ibu

Baru sudah tengok cerita ini di TV9 tadi.






Astaghfirullah...Subhanallah....

Cerita yang dibintangi oleh Lisdawati, Zamarul Hisham, Roy Azman, Maimun Talib dan Watie Elite ini memang benar-benar memberikan keinsafan. Seram-sejuk ummi tengok cerita ni hinggakan air mata mengalir tanpa sedar. Ada beberapa bahagian cerita yang ummi tak sanggup tengok terutama ketika Lisdawati muntah huhu. Seksanya tengok dia menahan derita akibat mulut celuparnya tu.

Namun, doa seorang ibu memang mustajab. Sekalipun anak telah berkali-kali menyakiti hatinya, namun ibu tidak pernah menyimpan sekelumit dendam malah telah memaafkan kesalahan si anak. 

Kesimpulannya, jagalah lidah dan percakapan kita. Jangan suka menghina, memaki dan merendahkan orang lain sesuka hati. Tidak guna kita solat cukup 5 waktu, puasa, bersedekah dan beramal jariah kalau mulut tidak dijaga dan suka menyakitkan hati orang lain.

Peringatan untuk kita semua terutama diri ummi ni (v__v)


* lagu tema : Kasihnya Ibu (Sharifah Aini) sangat meruntun perasaan huhu



22 comments:

  1. Replies
    1. lgu time akhir crite 2.....
      bleh tlng gtau x??

      Delete
    2. alamak...yang mana ye? Bukan lagu Kasihnya Ibu ye?

      Delete
    3. A'a betul, lagu part last tu best sangat, selalu dengar lagu ni kalau ada drama sedih..

      Dok tunggu nak tengok penyanyi lagi tapi takdak..

      Delete
    4. Lagu latar - Tiada Duka Yang Abadi - Opick

      Delete
  2. Sedih gile kan cite ni benggkk mata nanges

    ReplyDelete
    Replies
    1. lgu akhirw tjuk yew crite ur ape

      Delete
    2. Lagu latar - Tiada Duka Yang Abadi - Opick

      Delete
  3. Saya pun tonton.. :)

    Sedihkan.

    Saya syg makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk saya ^_~ <3 <3

    ReplyDelete
  4. Tengok jugak...
    Mmg nanges ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg satu cerita yg bagi pengajaran buat kita semua :)

      Delete
  5. terbaeekk la.. sungguh trkesan dgn lakonan pelakon²ny..

    ReplyDelete
  6. terbaeekk la.. sungguh trkesan dgn lakonan pelakon²ny..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aprw tjok lgu yg akhir crite 2???

      Delete
    2. tak perasan lah pula...kenapa ye?

      Delete
    3. Lagu latar - Tiada Duka Yang Abadi - Opick

      Delete
  7. Boleh la...lagu opick best

    ReplyDelete

Terima kasih. Kami sangat menghargai komen anda (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...