:: Jom Kita Berkeluarga Hingga Ke Syurga! :: Terima Kasih kerana sudi berkunjung ke Teratak Mawaddah :: Hingga Jumpa Lagi ::

Thursday, June 27, 2013

Cucu Atok


Alhamdulillah.
Sepasang sudah.
Nanti ummi akan cerita ya....
(^__^)

Wednesday, June 26, 2013

Yang Pertama


Yang Pertama....

In shaa Allah esok, kami sekeluarga bakal menyambut kedatangan orang baru dalam keluarga (^__^) Sangat teruja.Anak buah ummi yang pertama yeay. Baby yang bakal lahir esok ni merupakan cucu kedua dalam keluarga ummi. Adik ipar ummi yang berada di Putra Medical Centre sekarang ni bakal melahirkan baby boy secara pembedahan. Kalau tak silap ummi, uri berada di bawah. Memang sebelum ni adik ipar ummi ni dah banyak kali bleeding dan pernah masuk ke PMC.

Terujanya nak sambut baby baru. Dijadualkan adik ipar ummi akan masuk ke bilik bedah sekitar jam 2 petang esok. Semoga baby dan mamanya sihat dan selamat hendaknya. Oh ya, kami sekeluarga juga bakal menerima kehadiran adik ipar baru dalam keluarga. Satu-satunya adik ipar lelaki ummi. In shaa Allah Sabtu ini adik ummi akan mendirikan masjid. Dua kali ganda seronoknya!

Doakan yang baik2 ya.

* Baby.....Kak Long Unni, Ummi Na dan Abah Yie tak sabar nak jumpa kamu sayang!

Saturday, June 22, 2013

Surah Al-Masad

video

Alhamdulillah.
Ada peningkatan dari segi bacaan dan hafazan anakanda solehah
Teruskan usaha lagi, anakku!

Saturday, June 15, 2013

Sesi Mewarna @ Upin Ipin

Selain Majalah Aulad, si solehah ini gemar mewarna Upin & Ipin. Kalau mewarna, habis tumpul semua pensil warna tu =) Ini memang peminat setia UI ni hehe. Setiap kali pergi kedai buku, majalah UI mesti akan ada.

 penuh khusyuk anakanda solehah mewarna

 cantik tak?

 biasanya ummi belikan yang ada sticker sekali. Auni suka sangat

 pagi tadi sempat juga mewarna di opis ummi

 "Alamak, tak siap lagi"

cantiknya......

Friday, June 14, 2013

Mari Mengaji @ Ustaz Zamri Mantop

Assalamu'alaikum.
Rindu pada TM kami ni...rindu juga pada sahabat2 alam maya kami semua. Lamanya ummi menyepi sampaikan tak tahu nak tulis apa hihi. Blogwalking tapi tak tinggalkan komen hehe. Untuk permulaan, ummi nak cerita sikit pasal perkembangan anakanda solehah kami.

Selain kartun Upin&Ipin dan Pingu, salah satu video WAJIB DITONTON setiap hari adalah Mari Mengaji bersama Ustaz Zamri. Ini video kegemaran Auni. "Ummi, hari ni kita belum tengok cerita Ustaz Zamri lah. Jom kita tengok sesama". Penuh khusyuk dia tengok video tu. Tak berkelip orang kata.


Antara koleksi video Mari Mengaji dalam laptop ummi. Auni dah pandai cari dan klik sendiri video mana yang dia nak tengok.

 Aura Ustaz Zamri memang mantop. Ummi dan abah pun join sekali ketika anakanda solehah menonton video kesukaannya...

 Walaupun banyak berkaitan hukum tajwid, itu tidak menjadi masalah. 
Auni memang suka mendengar (^__^)

 slot terakhir bacaan Al-Quran, yang ini paling dia suka.
* buat masa ni Auni sedang menghafaz surah Al-Masad

Mengikut pemerhatian ummi, Auni cepat menghafaz dan petah berkata-kata. Walaupun adakalanya dia "main-main" ketika menghafaz, namun alhamdulillah hafazan Auni bertambah lancar.

Sunday, June 02, 2013

Chef Cilik



Assalamu'alaikum semua. Petang ini Kak Long nak buatkan ummi mee goreng basah. Dah lama Kak Long tak masak untuk ummi. Mee, udang, ayam, sayur sawi dah ada ni. Kesian ummi, sakit perut dari pagi tadi. Jadi, hari ini Kak Long akan ambil alih tugas ummi di dapur.

* semoga ummi cepat sembuh ya. Love you ummi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...